aanbod

 

Afrikaanse Krea

Door de soms minimale middelen voorhanden, zijn Afrikaanse kinderen aangewezen op hun handigheid, creativiteit en  improvisatievermogen. Veelal moeten ze zich behelpen met afval of natuurlijke producten uit hun omgeving.

Naast het knutselen en het spelen, komen we in deze workshop ook allerlei te weten over de leefomstandigheden van andere kinderen en nemen je mee op een boeiende ontdekkingsreis.

Website Afrika at home

Kinderboerderij

De mobiele kinderboerderij is altijd een groot  succes. Het is een gezellige plek waar iedereen, zowel jong als oud, kennis kan maken met diverse dieren. De dieren zijn te aaien en mogen onder onze begeleiding gevoerd worden. Er bevinden zich bijzondere dieren in en om de boerderij. Op het erfje treft men o.a.: een alpaca, ezel, pony, kalfje, biggetje, div. soorten schaapjes en geitjes, ganzen, eenden, kippen grote en kleine konijntjes en 2 duiven op de til.

Website Animal verhuur

Kinderanimatie ‘recycle rangers’

De monitorenwerking van De Speelkriebels komt met haar Recycle Rangers het park op een ludieke wijze netjes houden. De kinderen leren op speelse wijze hoe ze om moeten gaan met recycleren en welk vuiltje in welke vuilzak behoort.

stuurgroep

Murga cava (rondwandelen 14 en 17 uur)

Murga is een Argentijnse traditie waarbij iedereen, rijk en arm, spontaan op straat komt en een muzikale feestparade vormt. Deze traditie is overgewaaid naar België. Murga çava bestaat uit een vrolijke bende percussionisten met kleurrijke kostuums. De Herentse Murga zorgt voor een leuke set, vol zonnige ritmes in een frivole choreografie.

Website Murga

Bombadil (rondwandelen 14 en 17 uur)

De Bombadil Street Band strooit kwistig met feestelijke ritmes uit heel de wereld. Streepjes balkan, tarantella, samba, tango, klezmer, wals en mars klinken broederlijk naast en door elkaar in gloednieuwe composities zonder grenzen. Met toeters en trommels maakt Bombadil van elke straathoek een exotisch paradijs waar lachen en dansen de norm is.

Website Bombadil

Vibration Schengen: 17 uur groot podium

“Vibrations Schengen”, geleid door Joseph Saidi, is een Soukous band uit Brussel. Ze nemen jullie mee in dit unieke muziekgenre dat ontstaan is in begin van de 20eeuw in Congo. Voor degenen die Soukous niet kennen, kan het vergeleken worden met snelle Rumba. Je wordt onderdompelt in dansbare Congolese ritmes en een vleugje percussie. Verwacht je aan moderne Soukous beats geïnspireerd door grote Congolese artiesten zoals  Koffi Olomide en Papa Wemba.

Website Kuumba