Op de wereldmarkt hebben we een ruim en duurzaam aanbod van eten en drinken. Aan onze bar kan je terecht voor (h)eerlijke fairtrade dranken en bij  Herent Fair trade kan je lokale mocktails proeven.

Wanneer je honger hebt bieden we je zowel een keuze uit de wereldkeuken als producten van lokale producenten. We bieden al deze gerechten aan op een zo duurzaam mogelijke manier door het te serveren in biologisch afbreekbare borden en potjes.

 

Wereldkeuken

Op de wereldmarkt kan je je verlekkeren aan de verschillende eetstanden. Heerlijke zuiderse geuren en smaken in combinatie met lokale (h)eerlijke producenten. Deze hebben alvast bevestigd

 • Hoeveslagerij Tan Halve- broodje gezond met hamburger

  Hoeve 'Ten Halve produceert rundsvlees van eigen kweek op milieubewuste en duurzame manier door rekening te houden met: - het zelf produceren van eigen voeders - alle mest op eigen gronden - meer dan 90% van de gronden zijn gelegen binnen een straal van 3 km. - de teelt van soja en  gras-klaver als eiwitbron voor de koeien. - we hebben ook  natuurgras ter bevordering van de biodiversiteit . - zonnepanelen - thuisverkoop van aardappelen en vlees

 • Indonesia Serumpum - al jarenlang een vaste waarde op de wereldmarkt met heerlijke Indonesische specialiteiten

 • Orak - Koerdisch / Turks huisgemaakte gerechten en desserten

 • De Ijsbar - Wij maken vers huisgemaakte schepijs dat alleen uit natuurlijke producten vervaardigd is. Met oog oor kwaliteit en natuurlijke smaken. Niet enkel ons ijs wordt met natuurlijke producten gemaakt maar ook onze koeken. Zelfs vegan is mogelijk.

 • deN babbelhoek - Javier en Hernan verwennen jullie met Spaanse specialiteiten; lekkere tapas, paëlla, empanadas en veggie gerechten

 • Om Tibetan - Wij zijn een vzw van enthousiaste Tibetanen die eerst enkele jaren ervaring opdeden met een foodtent en sinds vorig jaar met een eigen foodtruck. Wij bereiden heerlijke Aziatische gerechten, alles dagvers en homemade.

 • Indonesische vrouwen - De traditionele gerechten van mijn geboorteland wil ik graag delen met iedereen. Ik maak de echte nasi goreng en bami goreng, de overheerlijke satés met pindasaus, de loempia’s en nog zoveel andere verrukkelijke gerechten voor u klaar.

 • vrienden van Kongo - Club van Vrienden van Kongo (Club VK) is een Belgische vereniging die gevestigd is in Kortrijk (Heule). De organisatie heeft een ervaring van 11 jaar. Club VK heeft als doel de zwakke bevolkingsgroepen in Mokali (Kinshasa, DR Congo), te helpen om hen vertrouwen te geven in hun toekomst. De organisatie helpt via de steun aan de lokale organisaties en ook met eigen projecten in Mokali. Op de wereldmarkt biedt Club VK lekkere typische Congolese hapjes aan.

 • Table d'Ho - This healthy Korean kitchen has just that little bit extra compared to the usual suspects from Asia. Flavoursome streetfood snacks and lovely traditional dishes combined in a fine contemporary creation. Table d’Ho delivers a delicious discovery for your tastebuds!

 • Ice Jewels & daydreams - Met onze leuke omgebouwde camper brengen wij originele werelddesserten naar je toe zoals een artisanaal gemaakte paleta/ijslolly, een aziatisch geïnspireerde krokante pannenkoek met bakbanaan en toppings, homemade american pancakes met seizoensfruit of zoete loempias. En dit wordt allemaal door ons kraakvers gemaakt. Wil jij graag een stukje van de wereld proeven, dan ben je bij ons op de juiste plaats!

 • CONO Bros - Foodtruck "Cono Pizza BROS" combineert lekkere pizza’s met de praktische vorm van ijshoorntjes. Pizzahoorntjes zijn lekker warm afgebakken hoorntjes vers pizzadeeg,  gevuld met uw favoriete pizzasmaken zoals: Hindi-Hawai,  Salami,  Veggi-Pesto,  Italino of Margherita.

Fair Trade Bar

Onze fair trade bar wordt volledig uitgebaat door vrijwilligers en hier zijn we fier op. Ze serveren u een zo gevarieerd en eerlijk mogelijk aanbod.

Alle dranken worden geserveerd in glas om dit zo duurzaam mogelijk te houden. We appreciëren dan ook dat u de glazen terug naar het afwaspunt brengt wanneer u een nieuw drankje komt halen.